Vuurschaal op sokkel met bakplaat Ø100 cm

€ 1.525,00
  • Vuurschaal + Sokkel + bakplaat (Podest + Pio + Plancha)
  • Sokkel van 120cm hoog
  • Levering op afspraak binnen de 5 werkdagen
Meer informatie

Dit product is tijdelijk niet voorradig.

Dit product wordt afzonderlijk geleverd. Hierdoor kan die levering een dag vroeger of later gebeuren.
Gratis levering aan huis

Vanaf 50 euro*

Gratis retour

Binnen de 14 dagen...

55 jaar ervaring

Steeds correct advies...

Gratis levering aan huis

Vanaf 50 euro*

Gratis retour

Binnen de 14 dagen...

55 jaar ervaring

Steeds correct advies...

Samengevat

  • Vuurschaal + Sokkel + bakplaat (Podest + Pio + Plancha)
  • Sokkel van 120cm hoog
  • 1 m diameter
  • Materiaal: Cortenstaal + gietijzer
  • Zeer efficiënte vuurschaal
  • Levering op afspraak binnen de 5 werkdagen

Beschrijving

Buiten koken krijgt een nieuwe betekenis met deze vuurschaal met bakplaat. Dit kooktoestel is het hebbeding voor de liefhebber van BBQ en outdoor cooking. Maar je kan de vuurschaal ook gewoon gebruik om je aan op te warmen. Het unieke design maakt van dit veelzijdig kooktoestel een blikvanger op je terras.

De vuurschaal en de sokkel zijn gemaakt van cortenstaal. Deze roeststaal beschermt het metaal en wordt nog mooier wanneer het wordt blootgesteld aan de weerselementen. De vuurschaal en de sokkel worden geroest geleverd en kunnen door dit Corten staal niet doorroesten. Toch let je in het begin best op want door regen,… kunnen er roestvlekken op de ondergrond te recht komen.

Dit exemplaar heeft een diameter van 100cm. Die grootte maakt onmiddellijk indruk op je gasten. Je kan bij een vuurschaal met diameter 100cm gemakkelijk met 10 personen rond de vuurschaal staan. Dit gezellig outdoor kooktoestel kan je zowel gebruiken voor een intieme avond met vrienden als voor een groot familiefeest. Het model met diameter 100cm is geschikt om maaltijden te maken tot ongeveer 50 personen.

Brandt het hout in de vuurschaal dan heeft de vuurschaal een gezellige warmte af. Hierdoor kan je zelf in de winter buiten genieten en koken. De vuurschaal is erg efficiënt aangezien de hitte niet zomaar in de lucht verdwijnt maar maximaal wordt opgenomen door de vuurschaal. Die vuurschaal straalt de hitte vervolgens uit naar zijn omgeving.

De sokkel, eveneens uit cortenstaal, kan je ook zonder de vuurschaal gebruiken. Zo kan je er planten of beelden op plaatsen om je tuin te decoreren.

De plancha of bakplaat, uit 10 millimeter dik gietijzer, zorgt ervoor dat je heerlijke gerechten kan bereiden. Belangrijk is dat je deze plaat goed insmeert met olie aan de bovenkant én de zijkant. Vis, vlees, aardappelen, groenten, fruit, eieren, champignons,… alles kan je op deze plancha of bakplaat klaarmaken.

Na de maaltijd leg je terug hout in de vuurschaal en je kunt blijven genieten van de warmte en de vlammen die uit de ring opstijgen.

Technische gegevens

Afmetingen vuurschaal
Diameter 100cm x 20cm hoogte
Afmetingen sokkel
50 x 50 x 100cm
Afmetingen bakplaat
Diameter 100cm x 1cm hoogte
Totale afmetingen
Diameter 100cm x 121cm hoogte
Materiaal
Cortenstaal + gietijzer

Handleiding

Voor het eerste gebruik:

Wanneer je voor de eerste keer een vuur stookt is het noodzakelijk om de eerste 25 minuten een klein vuur te maken en dit pas hierna te vergroten. Doordat de plaat aan de binnenzijde beduidend warmer wordt dan aan de buitenzijde zal de plaat bij verwarming altijd hol trekken. Wanneer echter bij de eerste keer een te groot vuur gemaakt wordt, dan zal de plaat in de toekomst veel holler trekker dan wanneer dit vuur geleidelijk aan wordt opgebouwd. De plaat moet zich zetten. Na de eerste keer stoken is deze procedure niet meer nodig.

Het toestel functioneert het best nadat hij 1 of 2 keer is gebruikt en de olie in de plaat is gebrand. Dat vereenvoudigt het bakproces en beschermt de plaat tegen het roesten wanneer je deze niet gebruikt. Gebruik je bakplaat voor een langdurige periode niet, dan is het aan te raden deze elke 7 tot 10 dagen even in te smeren met plantaardige olie.

Gebruik:

Houtsoort:
  • Kies voor kurkdroog hout, want nat hout zorgt voor rook
  • Kies voor een langzaam brandende harde houtsoort bv. beuk. Zo krijg je dikke kolen wanneer het hout opbrand.
  • Eikenhout is af te raden omdat dit volledig opbrandt tot as en dus minder handig is om op te kuisen.
  • Gebruik geen te grote houtblokken want anders heb je te weinig zuurstof in de vuurschaal.
  • Gebruik geen tropisch hardhout want dat zorgt voor teveel warmte waardoor het moeilijker koken is.
Bakplaat tegen roesten beschermen:
  • Gebruik de eerste malen olijfolie om de plaat in te smeren: zo krijg je een mooie bruin/zwarte kleur op de plaat.
  • Na enkele malen de plaat te gebruiken, kan je beter zonnebloemolie gebruiken. Deze olie heeft namelijk een hogere verbrandingsgraad.
  • Smeer zowel de boven als de zijkant in met olie.
  • Gebruik je de plaat een langdurige periode niet, wrijf deze dan elke 7 tot 10 dagen in met olie.
  • Toch last van roestvorming? Deze is makkelijk te verwijderen met fijne staalwol. Is de roestvorming hardnekkig, dan kan je nog steeds de plaat afschuren.

Schoonmaken

  • Vooraleer je eten op de bakplaat legt, maak je die best even schoon. Gelukkig is zo’n vuurschaal op een sokkel vrijwel onderhoudsvrij. Etensresten en overbodige olie belanden in het vuur.
  • Met een vochtige doek kan je de bakplaat eenvoudig schoonmaken

Bakplaat gebruiken:

  • Maak eerst de bakplaat schoon.
  • Leg het droge hout in de vuurschaal en steek daaronder een aanmaakblokje aan. Laat de plaats goed heet worden.
  • Brandt de vuur in de schaal goed, dan duurt het ongeveer 30 tot 45 minuten om de maximale temperatuur van 300°C te bereiken. In het midden heeft de plaat dan 300°C aan de buitenzijde 200°C.
  • Bij het opwarmen trekt de plaat zich enigszins hol. Dat heeft echter geen invloed op het bakproces en als de plaat afkoelt, trekt deze vanzelf terug recht.
  • Wanneer de plaat warm krijgt, krab je de bakplaat schoon met een spatel. Zo kan je mogelijke olie of vetresten van het vorige gebruik verwijderen.
  • Nu de plaat volledig schoon is, kan je plaat terug inwrijven met olie. Doe extra olie op de plaats waar je wil bakken. Terwijl je bakt, kan je steeds olie toevoegen volgens behoefte.
  • TIP: om langzamer te garen of om een rooksmaak te geven aan je ingrediënten kan je steeds cederhouten plankjes op de bakplaat leggen.

Na gebruik:

  • Laat het vuur rustig doven. Dit proces kan je versnellen door een deksel op de vuurschaal te zetten en zo de zuurstof weg te nemen.
  • Is de plaat afgekoeld tot een lauwwarme temperatuur, dan krab je schoon met de spatel en wrijf je hem nog een keer in met olie. Zo is de plaat goed beschermd tegen roestvorming en klaar voor het volgende gebruik.
  • De as kan je eenvoudig uit de vuurschaal verwijderen. Let wel op dat de as volledig afgekoeld is wanneer je deze weggooit.
Nog geen reviews
Reviews
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Rating
Nood aan advies?
Vragen over dit product? Onze klantenservice helpt je graag verder. 
€ 1.525,00